dimarts, 25 de juny del 2024

PROJECTE FLABIOL - CEIP MARE DE DÉU DE VALLIVANA (Picassent)

QUÈ ÉS EL PROJECTE: EL FLABIOL A L'ESCOLA?

El projecte pedagògic “El flabiol a l’escola” proposa i dóna bases pedagògiques per a la utilització del flabiol a les escoles com a instruments de treball i aprenentatge a través dels quals assolir les competències pròpies de la música i la dansa. És un projecte que engloba diversos àmbits de treball (musical, social i cultural) i que facilita que cada escola i cada mestre l’adapten a les seues necessitats i possibilitats pedagògiques així com a la seva línia de treball partint d’uns objectius que considerem bàsics:

  • Conèixer el flabiol i aprendre'l a tocar.
  • Integrar el flabiol dins del ventall d’instruments escolars.
  • Conèixer i viure la realitat que envolta el flabiol, tant de la pròpia vila com de fora: entremesos, concerts, danses diverses...
  • Crear les condicions per a afavorir que el treball musical que es realitza a l’escola amb el flabiol, que traspasse les fronteres de l’aula i isca al carrer, als teatres, a les festes i celebracions, ja siga tan dins l’àmbit de l’escola com fora del centre escolar.
  • Assumir amb el flabiol un repertori que abarque les èpoques i estils diferents que trobem al currículum educatiu de primària.


Al nostre centre, vam començar a implementar l'ús del FLABIOL VALENCIÀ en el curs 2017-2018.

 
CURS 2023-2024 

EXEMPLE DE TREBALL AMB EL FLABIOL VALENCIÀ (Trobada Musical - Curs 2018-2019).
 
Passacarrer de les danses: vals (Tres fan ball).


Arranquen vinyes (Popular d'Alcàsser). 

 

 

  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada