dilluns, 21 de desembre de 2020

BLOB OPERA

Blob Opera és el nou experiment musical dels laboratoris de Google. Segons Google, amb ell podràs «crear la teua pròpia cançó inspirada en la música sense necessitat de tindre coneixements previs». Encara que l'afirmació és una miqueta exagerada, aquest motor musical ens permet passar una estona molt divertida, experimentant amb la música, sense necessitat de cap coneixement.

Bàsicament, Blob Opera ens presenta quatre tessitures de veus diferents: baix, tenor, *mezzo-soprano i soprano. El programa ens permet fer que cadascuna d'aquestes veus «cante», pujant o baixant tons al nostre gust. L'increïble de Blob Opera és que quan juguem amb una veu, la resta ens acompanyaran harmonitzant perfectament amb la primera.

A més, Blob Opera resulta molt visual, assignant cada veu a un ninot de colors diferents als altres. Només haurem de triar un d'aquests ninots i moure el nostre ratolí a dalt o a baix per a fer que cante més o menys agut. També podrem modificar la vocal amb la qual canten, movent el ratolí cap als costats.

Diuen que els ninots empren un sistema d'intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic per a sonar amb major harmonia. La veritat és que el resultat queda bé i se sent divertit. Es pot prémer el botó d'enregistrament per a registrar les «cançons» per a la posteritat i enviar-li-les a algú.

L'invent ha sigut creat per David Li en col·laboració amb Google Arts & Culture. Segons diuen, el propi motor va aprenent a harmonitzar millor, segons la gent l'utilitza. Desconeixem si això és així, el que podem afirmar és que és realment divertit. A més pots fer els teus propis enregistraments i compartir-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

AULA DE MÚSICA. RESUM 2021-2022.