6é PRIMÀRIA

PICAINA (Versió 9 d'octubre).

Vos pose la cançó que cantarem per a la festivitat del 9 d'octubre. Una cançó popular valenciana adaptada per a la festivitat del 9 d'octubre i que descriu la figura de Jaume I.

 

 Aprofitant la festivitat del 9 d'octubre, ací vos deixe una batucada que he preparat per a acompanyar la Marxa Cristiana "CREU DAURÀ" de Francisco Valor Llorens. Espere que la disfruteu.

 
PICAINA

Vos pose la cançó que cantarem per a la festivitat del 9 d'octubre. Una cançó popular valenciana que descriu el patiment i el sacrifi del treball dels llauradors.

 
 
LA MÚSICA A L'EDAT MITJANA
 
Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer alguns dels principals elements de la música a l'Edat Mitjana.
RENAIXEMENT MUSICAL 
 
Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer alguns dels principals elements de la música del RENAIXEMENT.


AY LINDA AMIGA (Anònim S.XVI). Vos deixe un ritmograma que he preparat d'esta cançó anònima del S.XVI, anomenada "Ay linda amiga". A disfrutar-la!!!


 "Propinyan de Melyor" és una partitura anònima del segle XV. Era habitual que les peces més populars de l'època es copiaren en cançoners, per a tindre'ls junts i tocar-los en les festes cortesanes. Hi ha cancioners específics de música vocal i altres de música per a instruments. El tema Propiñan del Melyor, per exemple, es troba en el Cançoner de la Colombina, que procedeix de l'època dels Reis Catòlics.

Aquesta peça té un ritme senzill però, alhora, trepidant, accentuat en aquesta audició per l'ús d'instruments de música alta (percussió i vent metall). La seua melodia té totes les característiques de la música instrumental del finals de l'Edat mitjana i principis del Renaixement: flueix per salts, les notes tònica i la dominant de l'escala es repeteixen insistentment, la qual cosa li dona un caràcter festiu i alegre. És una melodia fàcil de tocar pel que s'interpreta amb un tempo molt àgil, i admet la introducció de variacions melòdiques i tímbriques en cada repetició. Per tot això, un clar exemple de música instrumental.

Ací vos deixe un RITMEGRAMA per a fer polirritmia amb 3 línies rítmiques:

 
Un exemple de la peça:GATHERING PEASCODS, és una dansa baixa recollida per John Playford al seu The English Dancing Master i publicat l'any 1651. Tots a ballar!!!
RENAIXEMENT: TOMÀS LUIS DE VITORIA "AVE MARIA"


EL RENAIXEMENTs. XVhttp://www.youtube.com/watch?v=lT1eKStbWKY&feature=related


JOSQUIN DESPREZ "IL GRILLO"
Related imageBARROC MUSICAL
 
Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer alguns dels principals elements de la música del BARROC.


SUITE EN RE (AIR) - J.S. BACH: Doneu-li al dibuix i a gaudir d'aquesta preciosa peça musical.


BARROC MUSICAL: Ací podeu conéixer els compositors més importants d'aquest periode i escoltar algunes de les seues obres.


Antonio Vivaldi. Pàgina dedicada a les quatre estacions amb vídeos descriptius.


LES QUATRE ESTACIONS - pàgina interactiva al voltant d'Antonio Vivaldi i l'hivern.


TE DEUM - M.A. CHARPENTIER - Ací vos deixe un vídeo d'una obra del periode BARROC.

http://www.youtube.com/watch?v=_tp_IRCYOLw

JOHANN SEBASTIAN BACH: Aria de la Suite en Re. Una de les obres més boniques i conegudes d'aquest compositor.

 
 
NAIXEMENT DE L'ÒPERA
 
Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer orígens de l'ÒPERA.
 
 

CLASSICISME MUSICAL

Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer els trets principals del període CLÀSSIC.http://4.bp.blogspot.com/-t2-hHBLFeQg/T6JlCKqyhWI/AAAAAAAAAC4/ScudLWH3r6I/s400/musica06%5B1%5D.jpg

 Concert per a clarinet (adagio) - W.A. MOZART


ROMANTICISME

Vos deixe un vídeo que he preparat mitjantçant POWTOON per a que pugueu conéixer els trets principals del ROMANTICISME MUSICAL. 

 

El piano és l'instrument per excel·lència del Romanticisme. Nocturne Op. 66 (F. Chopin)


http://us.123rf.com/400wm/400/400/oxygen64/oxygen641208/oxygen64120800028/15028215-piano-and-music-notes.jpg


Interessants pàgines sobre BEETHOVEN
 HIMNE ALEGRIA - 9ª SIMFONIA (L.V. BEETHOVEN)

INTERPRETACIÓ AMB LA FLAUTA

HIMNE ALEGRIA: INTERPRETACIÓ


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6f/Beethoven.jpg/220px-Beethoven.jpg

POSTROMANTICISME

(GUSTAV MAHLER. SIMFONIA Nº 2. II ANDANTE MODERATO).

http://www.purojazz.com/wp-content/uploads/2012/09/mahler-1909.jpg

Vos deixe un vídeo que he preparat explicants els elements bàsics de l'Òpera, com el seu origen i els tipus de veus.

 


HISTORIA DE LA MÚSICA: vídeo resum amb dibuixos de la història de la música.

la historia de la musica: sonidos, instrumentos, protagonistas-stefano catucci-9788493423001

EL RAP DE LA PAU. Tria una de les 5 bases musicals i crea el teu propi rap al voltant de la PAU (respecte, tolerància, solidaritat, no bullying, companyerisme, igualtat...).
EXEMPLE DE BATUCADA
 

 

Exemples de ritmes per a les vostres creacions.


ALTRE EXEMPLE
 


 

Altres exemples interessants per a treballar a l'aula. 

EXEMPLE DE RITMES BÀSICS.

 

 

 Exemple d'acompanyament "d'HAVANA".

 

 

 Cançó/versió sobre la que heu de crear les vostres creacions.

 

 

Exemple d'activitat que realitzem a classe, amb gots, per a crear infinitat de ritmes, efectes sonors i "coreografies" per desenvolupar el sentit rítmic, auditiu, la creativitat, el treball en equip, la forma musical, la imaginació, la concentració, la lateralitat...

Altre exemple per a treballar amb gots. Esta vegada amb un grup més gran.
Exemple d'activitat que realitzem a classe, amb gots, per a crear infinitat de ritmes, efectes sonors i "coreografies" per desenvolupar el sentit rítmic, auditiu, la creativitat, el treball en equip, la forma musical, la imaginació, la concentració, la lateralitat...

 

Altre exemple per a treballar amb gots. Esta vegada amb un grup més gran. 


CANÇONS PER A FLABIOL 

PETIT PASTORL’ERUGUETATRAUER ÜBER TRAUER 
 


KOOL-DOO-DIHANI KOUNI Ací vos deixe esta meravellosa cançó de Radiohead, CREEP, per a tocar amb el flabiol valencià. Espere que la disfruteu!!! 
do' - dits 1 i 2 (per darrere no).


La MARXA RADETZKI és una composició orquestral de Johann Strauss, escrita l'any 1848. Va ser composta en honor al mariscal de camp austríac comte Joseph Radetzky, que en una sèrie de victòries, va salvar el poder militar d'Àustria al nord d'Itàlia durant la revolució de 1848-49. 

Ací vos deixe el MUSICOGRAMA que hem interpretat a classe amb els instruments de percussió. EN FAMÍLIA: agafeu 3 objectes diferents i elegiu un dels 3 signes del musicograma. Cadascú que interprete el seu signe al ritme de la música.
/ = SHUM
0 = TOC
mm = vaaa 
 

INSTRUMENTS CONVENCIONALS

 
 
INSTRUMENTS NO CONVENCIONALS
 

 
La marxa va assolir gran popularitat com a expressió del nacionalisme austríac. Però quan després d'un temps Radetzky va prendre part en la repressió del moviment revolucionari a Àustria, la marxa va arribar a ser considerada com un símbol reaccionari.

Actualment, la Marxa Radetzky deu la seva popularitat a què és la peça que clou el Concert d'Any Nou de la Filharmònica de Viena. Durant aquesta última obra, l'audiència aplaudeix al compàs i el director torna per dirigir el públic en lloc de fer-ho a l'orquestra.

Ací teniu la cançó amb la que hem fet la percussió corporal. Espere que seguiu practicant.


BENVINGUTS A L'UNIVERSBENVINGUTS AL NOU CURS!!!

ACTIVITATS MES DE JUNY (VOLUNTÀRIES).

Vos deixe l'accés al PADLET que he preparat amb diferents tipus d'activitats. NO SÓN DEURES. Són activitats variades i voluntàries de caràcter lúdic.Hecho con Padlet

3ª AVALUACIÓ (recursos que podeu treballar).

1. Cançons flabiol: CREEP, SUMMER NIGHTS.
2. KOKOLEOKO: cançó i joc corporal.
3. Joc GOTS (repàs i nova cançó).
4. Repàs lliure de cants i balls de GREASE.
5. Instruments de L'ORQUESTRA.


-------------------------------------------------------------------------

Ací vos deixe esta meravellosa cançó de Radiohead, CREEP, per a tocar amb el flabiol valencià. Espere que la disfruteu!!! 

do' - dits 1 i 2 (per darrere no).SUMMER NIGHTS (Grease) per a FLABIOL

Atenció!!!
DO'# = 2n forat + el de darrere
SOL# = forats 1-2-4-5-6 + el de darrere. O siga, 1 i 2 mà esquerra + 1,2 i 3 mà dreta.


KOKOLEOKO. Cançó africana (Ghana) per a treballar la percussió corporal, la lateralitat i la socialització, entre d'altres.


ROCK AND ROLL - BALL 1 GRADUACIÓCAPÇALERA GREASE - 1r ball del MUSICAL.ELS INSTRUMENTS DE L'ORQUESTRA

Ací teniu una presentació on podeu anar coneguent les diferents seccions i instruments de l'orquestra.


https://view.genial.ly/5e788341a330b30dbe670321/learning-experience-challenges-instruments-de-lorquestraGUIA D'ORQUESTRA PER A JOVES - INSTRUMENTS DE L'ORQUESTRA

INSTRUMENTS DE CORDA

Amb els següents recursos treballem els instruments de corda. Espere que ho passeu bé!!!
INSTRUMENTS DE CORDAINSTRUMENTS DE VENT FUSTA (quintet de vent format per flauta, oboé, clarinet, fagot i la trompa que és l'únic de vent metall en esta agrupació de cambra).

Image result for vent fusta


PEER GYNT és un drama de l'escriptor Henrik Ibsen amb música incidental d'Edward GRIEG, l'any 1867. En aquest 1r moviment, "El matí", destaca el diàleg entre la flauta i l'oboé, ambdòs, instruments de Vent fusta.


Peer és un jove seductor que en un casament coneix una bella noia, Solveig, de qui s'enamora. Aquesta el rebutja per por a la seva mala reputació i Peer, llavors, convenç la núvia de la festa per fugir amb ell. Com a càstig per la seva gosadia, és expulsat de la seva comunitat. Vagant pel bosc, entra en un món oníric on coneix la filla del rei dels trolls, amb qui manté relacions. Aquesta vol casar-se amb ell, i el rei dels trolls el tempta amb riqueses i poder, però Peer s'adona que aquest matrimoni significa renunciar a la seva vida real i fuig del palau per tornar amb Solveig. Aquesta finalment accedeix a viure amb ell, ja que també l'estima, però aleshores apareix la princesa troll amb un fill que ha tingut d'en Peer i que és un monstre. El naixement coincideix amb la mort de la mare d'en Peer i aquests dos fets resulten massa durs de suportar, per la qual cosa marxa a viure a l'Àfrica.

Allà coneix criatures mitològiques, pobles nòmades i comença una nova vida, en què trafica amb esclaus, usurpa el tron d'un emperador local, és vist com un profeta, sedueix una princesa i entra en un sanatori mental. Aquestes experiències el fan dubtar d'allò que és real, i decideix tornar a casa. Durant el viatge amb vaixell coneix una ombra, anomenada l'Estrany Passatger, que l'espanta. En una simbòlica subhasta, ha de justificar els actes de la seva vida per poder salvar-se; apareixen els personatges del seu passat, els seus pecats i allò que va decidir no fer, sempre fugint del compromís. Ell sempre es defensa afirmant que ha estat ell mateix, però s'adona que no hi és suficient i que serà condemnat. Solveig apareix a l'últim moment i canta una cançó d'amor en què explica que l'autèntic Peer és aquell a qui ella estima i per aquesta personalitat mereix viure. L'obra acaba amb la trobada dels dos enamorats. 
 VENT METALL
http://musicbeginsnow.files.wordpress.com/2010/10/viento-metal.jpg


CONCERT PER A TROMPA I ORQUESTRA Nº2 de Wolfgang Amadeus MOZART. Ací vos deixe el musicograma d'este concert en el que destaca el diàleg entre la TROMPA, instrument protagonista, i l'Orquestra. Espere que vos agrade.

INSTRUMENTS DE PERCUSSIÓ: vídeo molt interessant i amb instruments un tant peculiars.

http://sinalefa2.files.wordpress.com/2009/11/percussn_thumb.jpg?w=510&h=347


INSTRUMENTS PERCUSSIÓ: actuació.
http://www.buenosaires.gob.ar/areas/educacion/programas/allegretto/images/percusion01.jpgPLUJA A PARÍSMEDITERRÀNIA (LA FÚMIGA) 

 


WE GO TOGETHERYOU’RE THE ONE THAT I WANT” GREASE COREO

GREASED LIGHTING - COREOLLISTAT CANÇONS TREBALLADESAcí vos deixe un vídeo que he realitzar de la cançó "LA MUNTANYA DE POR" de Dani Miquel, inclosa al seu disc DE POR, per a cantar en la festa de TOTS ELS SANTS.

 


LES BRUIXESCANON DEL RELLOTGE


Jo tinc un rellotge nou que amb la humitat es para,
jo tinc un rellotge nou que es para sempre que plou.

Amb el seu tic-i-tic-i-tac endevinaa nuvoolades, tic-i-tic-i-tac,
amb el tic-i-tic-i-tac es veu bé que està espatllat, tic-tac.

No se sent ja el tic-i-tac quan la pluja comença a caure,
no se sent ja el tic-i-tac el rellotgee s'ha parat, tic-tac.


Ací teniu algunes cançons que he adaptar per a tocar amb el flabiol. A més a més, he gravat la interpretació de la mateixa per a que siga més fàcil per als alumnes.

DANSA FRANCESA (FLABIOL)
CANÇÓ DEL VENT (FLABIOL) 

TIA RUDY (FLABIOL) 
 ALLEGRO (FLABIOL)
CANÇONS PER A FLABIOL 
http://2.bp.blogspot.com/-7yBqVQCoelA/UMQakrr-feI/AAAAAAAAFss/XLN7FepLz3U/s1600/Flabiol.jpg

LLENGUATGE MUSICAL - Activitats per recordar i conéixer elements del llenguatge musical.ENTRENAMENT RÍTMIC - Feu clic al dibuix i podreu fer un entrenament rítmic.
DANI MIQUEL - DOLÇOS DE NADAL


http://3.bp.blogspot.com/-1ijO0lcVKBQ/UNBC_nG-HLI/AAAAAAAALsg/lz1pfClp5Hw/s1600/430802_517703374914262_778484641_n.jpg


Ací teniu un qüestionari sobre aspectes del llenguatge musical i de cultura musical. Apunteu els dubtes que tingueu i els exposeu a classe.Ací vos deixe un enllaç per a que poseu en pràctica el vostre sentit auditiu.
NOSALTRES SOM ELS CAVALLERS